Thursday, September 8, 2011

malu

mengenali seorang yang semanis itu--
membikin aku menjadi seperti termalukan;
-dia begitu manis
-dia begitu tampan
-dia terlalu anggun
oh, aku mau jadi rupawan.

tapi aku malu untuk bertanya namanya
aku malu untuk kata yang aku suka.

pandanglah sini
lihatkan aku yang seperti bernyanyi
--malu2.

pernah tak kalian terjumpa sesiapa yang kalian begitu suka?
tetapi tidak tahu untuk berkata apa,
kamu cuma termalu seperti bongkah ais yang tercair
kamu begitu dimalukan;

kamu mau untuk bertanya,
"mahukah kau menjadi aku punya kawan, hai si tampan?"

aku mahu menjadi kawanmu
aku mau kita berkawan.

oh~

tapi bila aku perhatikan lama2
dia rupanya sudah ada orang di sebelahnya.
oh, no~
what to do?
(oh, my god~ oh, my god)

aku nak jumpa sama dia
aku hendak kata yang "hey, i really like you"
oh, no~
oh, what to do?
(oh, my god~ oh, my god)

aku termalu sendiri tapi aku mahu dia terus perhati
hey, lihatlah aku disini menanti2 kau memandang aku di sini.

aku sudah jadi--
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu

malu~

aku jadi malu
padahal itu bukannya karektorku
aku begitu gagah
aku tak pernah lemah.

tapi bila di depanmu aku jadi
seperti bongkah
seperti terpecah
seperti terkalah.

hey, jejaka
apa yang kau pakai
apa yang kau pakai
aku sudah bingai.

oh, no
oh, oh no
oh, no, what to do?
what am i to do--
now that i am so in love with you

so so so in love
so in love with you

aku jadi--
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu malu malu malu malu malu
malu malu malu malu malu malu malu malu

malu~

-fynn jamal

1 comment:

Ezu Mizu said...

lagu ke ape ni?? tp ezu penah jd cmni.. haha.. rasa nak nyuruk bwh meja pun ade tp dlm hati nak bertanye.. rasanya sampai skang kot kalo terjumpe or mmg nak jumpe (da berkwn da) tp ttp ade perasaan malu tu.. & lagi2 bile org tu pun duk pedajalkan bile dgn rela hati duduk dpn kite ! hahahahaa